Ο κόλπος που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα μαγευτικό τοπίο με πλατιά αμμουδιά και ψιλή

άμμο και βράχια στην βόρεια πλευρά της Το βάθος της είναι μικρό. Μία από τις πιο ιδανικές παραλίες για οικογένειες και μικρά παιδιά.

Τα ρηχά αμμώδη γαλάζια νερά της και η μεγάλη σε εύρος αμμουδιά σε συνδυασμό με τα μεγάλα δέντρα πλάι στην παραλία, εδώ και χρόνια την τοποθετούν σε top επιλογή για οικογενειακές διακοπές.

Στην Αμμουδιά “καταλήγει” και ο ποταμός “Αχέρων” δημιουργώντας ένα όμορφο σκηνικό δίπλα στην παραλία με ένα μικρό “κανάλι”, που πλαισιώνεται από καταστήματα εστίασης. Ο μικρός παραθαλάσσιος οικισμός της Αμμουδιάς, με τους απλούς και φιλικούς κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με το ψάρεμα και τον τουρισμό, προσφέρει απλόχερα όλα τα απαραίτητα συστατικά για ξεκούραση και άνετες διακοπές.

Η υπέροχη και αξέχαστη θέα του Ιόνιου, η πεντακάθαρη παραλία της, καθώς και οι κοντινές παραλίες την κάνουν ιδανικό προορισμό για οικογένειες αλλά και για νέους, προσφέροντας ρηχά νερά αλλά και αμμουδιές κατάλληλες για παιχνίδι και θαλάσσια σπορ, ικανοποιώντας μικρούς και μεγάλους.

Το γραφικό λιμανάκι δίπλα από την παραλία, αποτελεί το αγκυροβόλι των ψαροκάικων, όπου έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε ολόφρεσκα ψάρια ή να τα γευθείτε σε μία από τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες που βρίσκονται στην περιοχή.

Η ευρύτερη περιοχή της Αμμουδιάς και γενικότερα το Δέλτα του Αχέροντα, συμπεριλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000 και καλύπτει συνολική έκταση 5.000 περίπου εκταρίων. Οι εκβολές του Αχέροντα αποτελούν έναν από τους κυριότερους υγρότοπους της Δυτικής Ελλάδας καθώς στις όχθες του υπάρχει σημαντικός αριθμός σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας τα οποία προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις.

Στο Δέλτα του Αχέροντα, συναντώνται συνολικά 19 τύποι οικότοπων και 449 είδη χλωρίδας ενώ στις σπουδαίες και αξιόλογες  περιοχές εντάσσεται και το έλος της Αμμουδιάς.