Λούτσα

 

Η παραλία της Λούτσας ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα ακριβά στολίδια, που απαρτίζουν τα 60 ολόκληρα χιλιόμετρα ακτογραμμής, με τις καταπληκτικές αμμουδερές παραλίες, της Πρέβεζας.

Με μέτωπο το καταγάλανο Ιόνιο και «πλάτη» τον καταπράσινο λόφο που τις σκιάζει οι παραλίες της Λούτσας , ενωμένες αλλά ταυτόχρονα και με ευδιάκριτα «σύνορα», απλώνονται σε έξι! ατέλειωτα χιλιόμετρα χρυσαφένιας αμμουδιάς.

  Είναι μια  παραλία με ψιλή αμμουδιά και διακρίνεται για τα γαλαζοπράσινα καθάρια νερά της.. Είναι από τα ιδανικά μέρη για να απολαύσεις την ανατολή του ήλιου, τη σελήνη και κυρίως τη δύση.

Στο 95% αυτής της παραλίας ο βυθός είναι πεντακάθαρος με ψιλή άμμο όπως και η παραλία. Μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα της τέρμα αριστερά (νότια) έχει κάποια βράχια και τα νερά είναι σκούρα, η υπόλοιπη είναι καταγάλανη.

Ο δρόμος περνάει δίπλα ακριβώς από την παραλία και λόγω του ότι δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης, θα δυσκολευτείτε να βρείτε θέση αν πάτε Σαββατοκύριακο,  γιατί θα έχουν μετακομίσει στην περιοχή τα μισά Γιάννενα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα συναντήσετε και επισκέπτες από τα πιο απίθανα μέρη. Δίπλα από το δρόμο ακριβώς υπάρχουν πολλά μαγαζιά αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια . Τα νερά και η παραλία είναι υπέροχα και το επίπεδο των καταστημάτων υψηλό. Σχεδόν σε όλα ο εξοπλισμός (ομπρέλες, ξαπλώστρες, εγκαταστάσεις φαίνονται να συντηρούνται συχνά και δίνουν μια εικόνα τάξης και περιποίησης.